Kraamzorg regelen

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Een bijzondere tijd ligt voor je.

Het krijgen van een kindje is een unieke, bijzondere en intensieve gebeurtenis. De eerste week met jullie kersverse baby is een week vol met eerste mooie momenten, nieuwe indrukken, onzekerheden, vermoeidheid, geluk en misschien ook wel verdriet.

 

Graag begeleid ik jullie hierin, sta ik jullie bij, geef deskundige zorg afgestemd op jullie wensen en behoeften. Er is alle ruimte en tijd om te wennen aan de nieuwe situatie, zodat jullie aan het einde van de kraamweek zelf voor jullie kleintje kunnen zorgen. Ik streef naar één vaste kraamverzorgende gedurende de kraamperiode. Mocht er door ziekte of andere uitzonderingsgevallen toch een wisseling plaatsvinden, dan zorg ik altijd voor een goede overdracht aan een van mijn collega’s uit de regio. Je bent dus verzekerd van goede en professionele zorg.

 

Via ‘aanmelden’ kun je het inschrijfformulier invullen, wanneer ik deze ontvangen heb zal ik contact met je opnemen. Wil je meer informatie dan mag je altijd bellen of mailen. We kunnen ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vergoeding

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast betalen jullie een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage van € 5,10 per uur (2024).

 

Als jullie aanvullend of extra aanvullend verzekerd zijn, is de kans groot dat jullie deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden van jullie zorgverzekeraar.

 

Ik werk, net zoals alle andere kraamzorginstellingen, met het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP). Dit verplichte protocol bepaalt op hoeveel uren kraamzorg je recht hebt, meestal is dit 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding. Wanneer er een medische indicatie is voor meer zorg zal ik in overleg met de verloskundige de mogelijkheden bekijken voor meer uren en/of dagen.

 

Meer informatie over: